
Hozzávalók:
2/3 pohár zabpehely (turmixgépben lisztté őrölve)
1 pohár zabpehely
1 teáskanál fahéj
kb. 7-8 evőkanál méz/juharszirup/agávé nektár (esetleg használhatsz xilitet is)
kb. 4 pohár gyümölcs
Megjegyzések:
1. Én leggyakrabban nagy szemű zabpelyhet használok, mert szeretem, ha a végén nagyon ropogós lesz, de ha te puhábbra szeretnéd, tegyél bele nyugodtan aprószemű zabpelyhet!
2. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, akkor hagyd kicsit kiolvadni, de ne teljesen! Ha friss gyümölcsöt használsz, szeleteld minél vékonyabbra.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- A 2/3 pohár zabpelyhet turmixgépben őröld addig, amíg lisztszerű állagot kapsz.
- A kapott zablisztet, az 1 pohár zabpelyhet és a fahéjat tedd egy keverőtálba és add hozzá a mézet (agávét vagy juharszirupot). Keverd össze az egészet egy fakanállal. Lehet, hogy először száraznak tűnik, de nem kell megijedni, nem az! A lényeg, hogy egy morzsás állagú keveréket kapj. (Ha esetleg xilittel szeretnéd édesíteni, akkor vízzel kicsit hígítsd föl, hogy kanalazható szirup legyen belőle, hogy szintén morzsás állagot kapj. Én majdnem mindig juharszirupot használok, így még nem próbáltam, de szerintem működnie kell.)
- A gyümölcsöket helyezd egy sütőtálba, és locsold meg pici szirupos édesítővel.
- Kézzel morzsold rá a zabpelyhes keveréket.
- Hintsd meg az egészet fahéjjal és mehet be a sütőbe.
- Kb. 12 percig süsd, vagy amíg picit megbarnult, ropogós és a gyümölcsök puhák.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: